Ο Σεφ - neadiagonios.gr

Γεννημένος τον Μάρτιο του 1984 και μεγαλώνοντας μέσα στις κουζίνες λόγω του οικογενειακού εστιατορίου, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτές. Αν και οι σπουδές του είναι πάνω στην Ιατρική Πληροφορική το μικρόβιο της μαγειρικής τον κέρδισε τελικά.

Το 2007 αναλαμβάνει για έξι μήνες το εστιατόριο Νέα Διαγώνιος στην Αθήνα και μέσα σε τρεις μήνες κατακτά το βραβείο Gourmet -που είναι το πιο γρήγορο βραβείο που έχει δωθεί ποτέ.

Τον Φεβρουάριο του 2009 ανοίγει το δικό του εστιατόριο στη Καλαμαριά και μας κάνει να αναθεωρήσουμε τον όρο Ψησταριά. Μέσα σε τρία χρόνια διακρίνεται ως το “the best choice” από το αμερικανικό περιοδικό nation geographic traveler ενώ την ίδια χρόνια μπαίνει στη λίστα των 25 κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου από το TripAdvisor. Οι σπουδές του στο World Chef Academy στο Παρίσι του δίνει τον τίτλο του executive chef ενώ ταυτόχρονο πέρνει τον τίτλο του junior sommelier από το WSET του Λονδίνου. Σαν junior sommelier σε συνεργασία με το Κτήμα Συμεωνίδη δημιουργεί τις δίκες του ετικέτες κρασιών ενώ με την Μικροζυθοποιία Τήνου δημιουργεί την Νήσος Θολή.

Το 2014 γίνεται ambassador chef της κουζίνας χωρίς γλουτένης ενώ συνεργάζεται με τον σύλλογο “Δράση για την κοιλιοκάκη” και δημιουργούν ένα πιστοποιημένο μενού χωρίς γλουτένη. Το 2020 είναι μια κομβική χρόνια αφού κατάκτα τον τίτλο του καλύτερου chef της Ευρώπης από το “The best Chef Awards” ενώ βραβεύεται σε παγκόσμιο επίπεδο ως καλύτερος “Head Chef” στα World Luxury Restaurant Awards. Οι διακρίσεις δεν σταματάνε όμως εδώ το 2022 κατακτά τον τίτλο του "Rising Star Chef" στα βραβεία των "The Best Chef Awards".

Στον κόσμο της γαστρονομίας, οι συνεργασίες που εμπνέουν είναι εκείνες που γεννούν γέφυρες ανάμεσα στην παράδοση και τις νέες γεύσεις. Με αυτή την ιδέα στο μυαλό, είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε μια σημαντική συνεργασία: ο διακεκριμένος Σεφ του εστιατορίου "Νέα Διαγώνιος", Ιωάννης Χαντακής, έχει αρχίσει να αρθρογραφεί για το Mediterranean Lifestyle Magazine

https://www.instagram.com/ioannis_chantakis/

Δειτε το μενου Καντε κρατηση