Filets Never Lie - neadiagonios.gr
Filets Never Lie
in  Συνταγές Nov 18, 2024

Filets Never Lie

Αναδημοσίευση από: magnacarta.gr

Κατηγορία: Κυρίως πιάτο

Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 12 λεπτά

Υλικά για 1 μερίδα:

  • 150 γρ. Μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 3 Πράσινα σπαράγγια
  • Πούδρα acid yogurt
  • Πούδρα παντζάρι
  • 5 Πατάτες
  • 1 Μανιτάρι king oyster
  • 30 γρ. Σάλτσα Gravy
  • 10 γρ. Φρυγανιά
  • 1 Αυγό
  • 30 γρ. Κρέμα γλυκοκολοκύθας
  • 30 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. Βούτυρο
  • 10 ml Spice oil πράσινα βότανα – σκόρδο
  • 10 γρ. Trappers blend
  • 20 γρ. Ketchup crunch
  • Αλάτι μπλέ Περσίας
  • 100 γρ. Μαγιονέζα
  • SpiceMix del mondo Mediterrane
  • Πιπέρι 4 είδη ολόκληρο

Εκτέλεση:

  • Μαρινάρουμε το φιλέτο με το πιπέρι 4 ειδών ολόκληρο, το SpiceMix del mondo Mediterrane και την πούδρα acid yogurt για 12 ώρες.
  • Σε μαντολίνο, κόβουμε τις πατάτες στην λεπτή σκάλα και απλώνουμε σε μια φόρμα κεικ αφού πρώτα τοποθετήσουμε λαδόκολλα. Ενδιάμεσα στις στρώσεις ραντίζουμε με spice oil πράσινα βότανα-σκόρδο.
  • Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και πιέζουμε ώστε να κολλήσουν οι πατάτες.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες στους 180° με προσθέτο βάρος στην κορυφή ώστε να τις κρατά συμπιεσμένες.
  • Αφού ψηθούν, κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και αποθηκεύουμε.
  • Πανάρουμε τα πράσινα σπαράγγια με αλεύρι, αυγό και φρυγανιά μέχρι τη μέση και στην συνέχεια τα τηγανίζουμε.
  • Χαράζουμε το μανιτάρι king oyster και το καίμε σε καυτό λάδι.
  • Καρυκεύουμε τη μαγιονέζα με την πούδρα παντζάρι και αποθηκεύουμε σε ενα μπιμπερό.
  • Φτιάχνουμε ενα μείγμα απο την κρέμα γλυκοκολοκύθας, την ζάχαρη άχνη, λιωμένο βούτυρο, αλάτι και το ασπράδι απο το αυγό, τοποθετούμε στο καλούπι του φύλλου και ψήνουμε στον φούρνο στους 150° για 6 λεπτά.
  • Ψήνουμε το φιλέτο σε αρωματικό βούτυρο και αφού ξεκουραστεί το τοποθετούμε στο πιάτο.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, καρυκεύουμε με trappers blend και τοποθετούμε στο πιάτο δίνοντας επιπλέον γεύση με το crunch ketchup.
  • Εμπλουτίζουμε την gravy sauce με λίγο κόκκινο ξηρό κρασί, την κατεβάζουμε και αφού δέσει την σερβίρουμε στο πιάτο.
  • Πλέκουμε το king oyster με τα σπαράγγια και γαρνίρουμε.
  • Τέλος, ραντίζουμε με λάδι βασιλικού και κάνουμε μερικά dots απο τη μαγιονέζα παντζάρι.

Καλή απόλαυση… Ευχαριστούμε τη Νέα Διαγώνιο για τη φιλοξενία.

Chef: Ιωάννης Χαντάκης

Δειτε το μενου Καντε κρατηση