Η "Νέα Διαγώνιος" στο αφιέρωμα Νοεμβρίου 2023 του περιοδικού Parallaxi - neadiagonios.gr
Η "Νέα Διαγώνιος" στο αφιέρωμα Νοεμβρίου 2023 του περιοδικού Parallaxi
in  Δημοσιεύσεις Oct 27, 2023

Η "Νέα Διαγώνιος" στο αφιέρωμα Νοεμβρίου 2023 του περιοδικού Parallaxi

Spot: Μπροστά στη θάλασσα.

Place: Σ’ ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, το κλασικό αυτό εστιατόριο σας ταξιδεύει κατευθείαν στο καλοκαίρι, οποιαδήποτε εποχή κι αν το επισκεφθείτε. Η μίνιμαλ αισθητική, με την πέτρα και το ξύλο να συνθέτουν το σκηνικό του, του προσδίδει έναν φίνο χαρακτήρα και μια καθαρότητα, που όλοι αναζητάμε. Ο κήπος του δε, αποτελεί το highlight, κυρίως τους πιο θερμούς μήνες.

Philosophy: Η δεύτερη γενιά του εστιατορίου ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας στην απόλαυση του φαγητού, με άξονα την ποιότητα, την πίστη σε παραδοσιακά, τοπικά υλικά, τις σύγχρονες τεχνικές, αλλά κυρίως τη γεύση.

Taste: Με επικεφαλής τον βραβευμένο chef Ιωάννη Χαντάκη, ο κατάλογος δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Ενδεικτικά, συστήνω το φιλέτο μοσχαρίσιο σε νιόκι πατάτας, κρέμα πορτσίνι και καρπάτσιο τρούφας και το χειροποίητο παγωτό από χαρούπι, ανθότυρο και μέλι Κρήτης με συριανό λουκούμι ή σοκολάτα.

Cellar: Η στήριξη στους μικρούς, έλληνες παραγωγούς είναι εμφανής μέσα από τη wine list, που έχει καταρτιστεί βάση χιλιομετρικής απόστασης από το εστιατόριο, στα 60 χλμ., για να αφήνει το μικρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Highlight: Πρόσφατα, διακρίθηκε στα World Restaurant Awards με το βραβείο Top Meat Restaurant Head Chef.

Tip: Η σταθερή επιλογή ΑΑ πρώτων υλών τόσα χρόνια το κατατάσσει δίκαια στις διαχρονικές γαστρονομικές αξίες της πόλης.

Info: Θεμ. Σοφούλη 64Α, T. 2310 029085

Δειτε το μενου Καντε κρατηση