Νέα Διαγώνιος: Το εστιατόριο μπροστά στη θάλασσα που σε μεταφέρει σε νησί του Αιγαίου - neadiagonios.gr
Νέα Διαγώνιος: Το εστιατόριο μπροστά στη θάλασσα που σε μεταφέρει σε νησί του Αιγαίου
in  Δημοσιεύσεις Nov 26, 2024

Νέα Διαγώνιος: Το εστιατόριο μπροστά στη θάλασσα που σε μεταφέρει σε νησί του Αιγαίου

Αναδημοσίευση από: thestival.gr

Η Νέα Διαγώνιος είναι ένα εστιατόριο που επαναπροσδιόρισε τον όρο «ψησταριά» και του έδωσε μια νέα μορφή προσφέροντας στο κοινό την δυνατότητα να απολαμβάνει το κρέας στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του. Κλασικές γεύσεις, συνδυασμένες με μοντέρνα στοιχεία, είναι η συνταγή της επιτυχίας του εστιατορίου. Σε έναν όμορφο χώρο δίπλα στη θάλασσα μπορεί κανείς να δοκιμάσει νόστιμη κουζίνα συνδυασμένη με μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Η φιλοσοφία του εστιατορίου βασίζεται στην αγάπη για την γαστρονομία η οποία εναρμονίζεται με την φροντίδα για το περιβάλλον και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Τα κρασιά προέρχονται από τοπικά κτήματα και όλα τα υλικά χρησιμοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην σπαταλιέται τίποτα.

«Για εμάς, η πρόκληση δεν είναι μόνο να μετατρέπουμε τα υλικά σε γαστρονομικά αριστουργήματα, αλλά να δίνουμε νόημα και αξία στην ταπεινότητα κάθε συστατικού, μεταμορφώνοντάς την σε μεγαλείο. Στην κουζίνα μας, η βιωσιμότητα και ο σεβασμός του οικοσυστήματος δεν είναι απλώς λέξεις. Είναι κεντρικό κομμάτι της φιλοσοφίας μας, μια πρόταση κατανόησης της σχέσης μας με τη γη, τα ζώα και τη θάλασσα», δηλώνει στο thestival.gr ο executive chef και ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Ιωάννης Χαντακής.

Το μενού περιλαμβάνει πιάτα με βάση το κρέας καθώς και χειροποίητα ορεκτικά και σαλάτες φτιαγμένα με αγνά υλικά από μικρούς παραγωγούς. Από τα ορεκτικά ξεχωρίσαμε τα Λουκουμαδάκια με Μαστέλο Χίου, καπνιστό τυρί Μετσόβου και φέτα σερβιρισμένα με chutney Κρητικής ντομάτας και μαγιονέζα μαστίχας καθώς και την Τυροκαυτερή Θεσσαλονίκης με διάφορα λευκά τυριά, καυτερή πιπεριά, ξύδι και τραγανά φύλλα ζύμης η οποία συνοδεύει εξαιρετικά τα κρέατα. Επίσης εντυπωσιαστήκαμε από τα Κρητικά Bao Buns με ψωμάκια ατμού με τραγανό κρητικό χειροποίητο απάκι κοτόπουλου, κρέμα tofu,ιαπωνικό αλάτι και μαρμελάδα κράνμπερι.

Από τα κρέατα του μενού δύσκολα καταλήγεις σε κάποιο αφού είναι όλα πεντανόστιμα. Σου προτείνουμε με σιγουριά την σπεσιαλιτέ του μαγαζιού τα χειροποίητα σουτζουκάκια με 100% μοσχαρίσιο κιμά αλλά και τον χειροποίητο χοιρινό γύρο. Επιπλέον μια πολύ καλή και παραδοσιακή επιλογή είναι τα αρνίσια παϊδάκια αλλά και το ιδιαίτερο μοσχαρίσιο φιλέτο με carpaccio καλοκαιρινής τρούφας, κρέμα porcini, και μπλε άνθη καλαμποκιού το οποίο σερβίρεται με νιόκι πατάτας.

Για να ολοκληρώσεις το γευστικό σου ταξίδι στην Νέα Διαγώνιο συνόδευσε τα πιάτα σου με ένα κρασί αλλά και με το προφιτερόλ με namelaca σοκολάτα 70% μαζί με τέσσερα κρακελέ σουδάκια γεμισμένα με κρέμα πατισερί, κρέμα καραμέλας, crumble hazelnut και σος σοκολάτας.

Ο executive chef και ιδιοκτήτης Ιωάννης Χαντακής κατέχει πολλές διακρίσεις και βραβεία όπως το βραβείο Gourmet το οποίο μάλιστα κατάφερε να κατακτήσει μέσα σε μόλις τρείς μήνες και είναι το πιο γρήγορο βραβείο που έχει δοθεί ποτέ. Το 2009 ανοίγει στην Καλαμαριά τη Νέα Διαγώνιο και μέσα σε τρία χρόνια διακρίνεται ως το “the best choice” από το αμερικανικό περιοδικό nation geographic traveler ενώ την ίδια χρόνια μπαίνει στη λίστα των 25 κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου από το TripAdvisor.

«Ένας όμορφος χώρος που λειτουργεί μπροστά στην θάλασσα που σε μεταφέρει σε νησί του Αιγαίου, με μινιμαλιστικού ύφους διακόσμηση, με πέτρα και ξύλο αποπνέει άνεση, καθαριότητα και ποιότητα», προσθέτει ο κ. Χαντακής.

Θεμιστοκλή Σοφούλη 64Α , 2310 029085

Website: neadiagonios.gr

Facebook: Νέα Διαγώνιος

Instagram: neadiagonios

Δειτε το μενου Καντε κρατηση