Νέα Διαγώνιος: Νόστιμο φαγητό στην Καλαμαριά, πάνω στο κύμα - neadiagonios.gr
Νέα Διαγώνιος: Νόστιμο φαγητό στην Καλαμαριά, πάνω στο κύμα
in  Δημοσιεύσεις Nov 26, 2024

Νέα Διαγώνιος: Νόστιμο φαγητό στην Καλαμαριά, πάνω στο κύμα

Αναδημοσίευση από: flaginlife.gr

Η Νέα Διαγώνιος προσφέρει νόστιμη κουζίνα δια χειρός του βραβευμένου σεφ Γιάννη Χαντακή. Την επισκεφτήκαμε και μεταφέρουμε εντυπώσεις.

Ίσως το όνομα Νέα Διαγώνιος να αποπροσανατολίζει κάποιους, οι οποίοι φαντάζονται το συγκεκριμένο εστιατόριο σαν ένα παράρτημα της κλασικής Διαγώνιου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Λάθος. Υπάρχει βέβαια η σύνδεση μιας παραδοσιακής σχέσης με την παλιά Διαγώνιο, αλλά υπάρχει και μια μεγάλη διαφορά. Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο Γιάννης Χαντακής, ένας πραγματικά ταλαντούχος σεφ, ο οποίος έχει όλες τις δυνατότητες να πάει το εστιατόριο ψηλά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Καταρχήν, η Νέα Διαγώνιος διαθέτει ένα μεγάλο ατού. Βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο, στην άκρη της θάλασσας στην Καλαμαριά, και την όμορφη θέα που προσφέρει, συμπληρώνει ένα μικρό λιμανάκι. Το μέρος είναι ντυμένο στα πράσινα και ο εξωτερικός χώρος, προσεγμένος, άνετος και αναπαυτικός. Όσο για τους θαμώνες το μεσημέρι της επίσκεψής, μας ήταν ας πούμε μεικτό. Ζευγάρια, οικογένειες και 1-2 τραπέζια που καταλάβαινες ότι είχαν επαγγελματικό σκοπό.

Αν και το μενού στη Νέα Διαγώνιο, αυτήν τη στιγμή είναι υπό διαμόρφωση, κάτι τέτοιο δε μας εμπόδισε σε καμία περίπτωση να αντιληφθούμε το ταλέντο και τις δυνατότητες του σεφ. Ανατρέχοντας στις προτάσεις που κάνει το εστιατόριο, η πρώτη διαπίστωση είναι η σχετική απουσία πιάτων με βάση το ψάρι, αλλά όπως μας εξήγησε ο σεφ Γιάννης Χαντακής, αυτό έχει ληφθεί υπ’ όψιν στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης του μενού. Προσωπικά, αυτή ήταν ίσως και η μοναδική αδυναμία του καταλόγου, ο οποίος αυτήν τη στιγμή δίνει έμφαση στο κρέας (η παράδοση βλέπετε).

Η Νέα Διαγώνιος, ιδίως στα πρώτα πιάτα, έχει ορισμένα ευρηματικά στοιχεία, όπως το home made τυρί φτιαγμένο από τον ίδιο τον σεφ, το οποίο πραγματικά πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Εξαιρετική ήταν επίσης και η Αθηναϊκή με μια νοστιμότατη σπιτική μαγιονέζα, αλλά και η Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα.

Σε ότι αφορά τα κυρίως πιάτα, η παράδοση παίζει το ρόλο της δίνοντας το προβάδισμα στο κρέας. Τα σουτζουκάκια πάντως που δοκίμασα, ήταν πολύ καλά. Το ίδιο ισχύει και για τα επιδόρπια που βγαίνουν από τα χέρια του σεφ. Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ βέβαια και στο γεγονός ότι η Νέα Διαγώνιος, διαθέτει μια ιδιαίτερα προσεγμένη λίστα κρασιών, αλλά και αξιόλογο service.

Μετά απ’ όλα αυτά, και για να μην έχετε καμιά απορία, θα σας πω ότι το κάθε άλλο παρά τυχαία βρίσκεται ο Γιάννης Χαντακής στον χώρο της εστίασης. Η οικογένειά του έχει βαθιές ρίζες στο χώρο της θεσσαλονικιώτικης εστίασης, ενώ ο ίδιος έχει κάνει σοβαρές σπουδές στο εξωτερικό με εμπειρίες που απέκτησε διπλα σε μεγάλους δασκάλους. Άρα το θετικό πρόσημο για το εστιατόριο είναι αναμενόμενο.

Κανονικά η επίσκεψη μου στην Νέα Διαγώνιο θα έπρεπε να τελειώσει σε αυτό το σημείο, όμως οφείλω να ομολογήσω ότι ο Γιάννης Χαντακής μου έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση και έτσι αφιέρωσα ακόμα λίγο χρόνο για να τον γνωρίσω καλύτερα, να καταλάβω πώς σκέφτεται και να δω αν τα όσα νόστιμα πιάτα δοκίμασα, στηρίζονται σε γερά θεμέλια. Αυτό άλλωστε είναι απαραίτητο για ένα μαγαζί το οποίο φιλοδοξεί να πάει ψηλά. Μπορώ να πω ότι με βάση τη συζήτησή μας, συμπέρανα ότι οι υψηλοί στόχοι του σεφ έχουν μια ρεαλιστική βάση που κάνουν τη Νέα Διαγώνιο έναν καλό εκπρόσωπο της θεσσαλονικιώτικης ποιοτικής εστίασης, που κάνει πλέον όλο και πιο ισχυρή την παρουσία της.

Νέα Διαγώνιος Ελληνική Κουζίνα Διευθ: Θεμιστοκλή Σοφούλη 64Α, Θεσσαλονίκη, 546 55 Τηλ: 2310 029085 Ώρες λειτ: καθημ. 13:00-00:00, Κυρ. 13:00-20:00, Δευτ. κλειστά Τιμή: 25-45€ (χωρίς το ποτό)

Δειτε το μενου Καντε κρατηση